Приятели, предлагаме ви 10 съвета за нови учители, на които попаднахме. Тези съвети се препоръчват от Jennifer Gonzalez, която има свои сайт, в който съветва учители – www.cultofpedagogy.com. 

На нас ни се сториха доста смислени! Опитахме се да обобщим текста, за да бъде по-лесен за четене и добавихме съвсем малко и от нас. Желаем Ви приятно четене 🙂

Статия в 2 стр., 5 минути за четене.


Бързо изграждане на взаимоотношения!

В училище не е важна само връзката с учениците. Изграждайте бързо връзката и с колегите си. Това е изключително важно за успешна първа година в училище. Също така връзката с останалия персонал е ключова. Много важни за вас неща зависят от тях. Давайте шанс и на хората, които не ви изглеждат много контактни на пръв поглед – понякога те се оказват много качествени хора.

По-добре е да попитате за нещата, които не знаете, отколкото да претендирате, че знаете!

Не се колебайте да питате! Наистина е лесно просто да не задавате въпроси, за да не сте досадни. Но повечето от колегите ви може би искат да ви помогнат и дори биха се почувствали добре от това.

Съобщете на родителите нещо позитивно за децата им колкото е възможно по-скоро!

Ясно е колко ценни са децата за родителите си. Те искат да знаят, че цените децата им и ако първото нещо, което кажете е негативно, това може да повлияе на връзката ви с тях.

Поддържайте социалния си живот! 

Ако единственото, за което ви пука е училището и прекарвате там почти цялото си време, то със сигурност в един момент ще прегорите. Можете да поддържате връзка с колегите и извън училище, за да научавате нови неща, но не забравяйте и другите обичайни за вас неща. Връзките с приятелите и семейството и нещата, които винаги сте обичали да правите.

Ако сте имали тежък ден – всичко е наред! 

Хубаво е да се взимат дни за почива (психологическа почивка). Много по-полезно е да работите 4 дена на 100%, отколкото 4 дена на 50%. Понякога е хубаво тази практика да се прилага за по-дълго време.

Може би това изглежда като метод, който може да подтикне определени хора да се възползват от него? Това почти никога не се случва.

Всички сме имали тежки дни. Не ги приемайте като постоянно поражение, а като нещо, през което всички преминаваме.