Екип

Здравейте! Казвам се Станислав Вълев и съм създател на сайта “Аз, учителят”. Работя като учител по история и цивилизации в ПЕГ “Екзарх Йосиф I” гр. Ловеч. Създадох сайта, тъй като вярвам, че да си учител е една от най-предизвикателните, отговорни и отблагодаряващи се професии! Бидейки част от нея, ние имаме невероятната възможност да създаваме бъдещето, защото то се движи от нас самите! За мен е чест да мога да предавам знанията си на другите, които съвсем скоро ще са на моята възраст! Най-важните качества, които според мен трябва да възпитава училището са – уважение, критично и логическо мислене, огромна доза предприемчивост и любов към родината. Ако съумеем да правим това, бъдещето пред нас ще е светло! Вярвам, че единственият начин да направим професията популярна е като покажем колко значими неща се случват в нея и колко отдадени хора работят за бъдещето във всеки един ден!

Здравейте! Казвам се Мартин Стойнов и вече десета година работя като учител. Присъединих се към проекта „Аз, учителят“, защото вярвам, че тази платформа може да допринесе за развитието на учителската професионална общност. Убеден поддръжник съм на идеята за споделяне на знанията, както и на продължаващото образование и непрекъснатото себеусъвършенстване. Интересувам се от почти всичко, свързано с хуманитарните дисциплини (литература, езикознание, философия, психология, политика 😊, история и т.н.). Смятам, че хуманитарното познание е не по-малко важно от т.нар. STEM направление, и съм готов на всичко, за да отстоявам това свое мнение. Дори повече, за мен липсата на знания относно историята, политиката и литературата може да постави националната сигурност на България в риск. Ето защо съм на мнение, че най-добрата служба на Отечеството е съхраняването и преподаването на тези знания! 

Казвам се Явор Генов, роден съм през 1992 г. в гр. Бургас, а понастоящем живея във Велико Търново. Завършил съм бакалавър История, магистър География и икономика във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а в момента съм докторант по програма История на България (1878 – 1944 г.) в същия университет. В момента работя като учител в СУ „Георги Измирлиев“ в гр. Горна Оряховица. Заедно с няколко мои колеги от университета сме създатели на историческия сайт „Историограф“ (istoriograph.bg) освен на него свободното си време посвещавам на футбол, планинарство, пътувания и семейството си.